Χωριά Παραλίες Πηλίου - Μοναδικοί προορισμοίΣτο Πήλιο θα βρείτε, ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενες κατοικίες , καμπινγκ..

Επισκεφθείτε τους προορισμούς του Πηλίου με τις πεντακάθαρες παραλίες και το απέραντο δάσος. Για την διαμονή σας θα βρείτε, ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενες κατοικίες , καμπινγκ..., και να είστε σίγουροι ότι το ταξίδι σας στο Πήλιο θα σας μείνει αξέχαστο.

Πήλιο διακοπές | καθαρές παραλίες

Διακοπές Πήλιο

Πήλιο Βουνό ή Θάλασσα 

Το βουνό του Πηλίου ατενίζει το Αιγαίο Πέλαγος και τον Παγασητικό κόλπο μέσα από το πυκνοκατοικημένο του Βουνό και συνάμα καταπράσινο “Υλήεν” (δασωμένο) κατά τον Ισίοδο και “εινοσίφυλλον” “φύλλα που σείονται” κατά τον Όμηρο. 

Εδώ στο όμορφο Πήλιο με τις καθαρές παραλίες και το απέραντο δάσος μας θα βρείτε, ξενώνες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλες και ενοικιαζόμενες κατοικίες. Να είστε σίγουροι ότι το ταξίδι σας στο Πήλιο θα σας μείνει αλησμόνητο. 

Πήλιο Βουνό ή Θάλασσα 

Το βουνό του Πηλίου ατενίζει το Αιγαίο Πέλαγος και τον Παγασητικό κόλπο μέσα από το πυκνοκατοικημένο του Βουνό και συνάμα καταπράσινο “Υλήεν” (δασωμένο) κατά τον Ισίοδο και “εινοσίφυλλον” “φύλλα που σείονται” κατά τον Όμηρο. 

Εδώ στο όμορφο Πήλιο με τις καθαρές παραλίες και το απέραντο δάσος μας θα βρείτε, ξενώνες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλες και ενοικιαζόμενες κατοικίες. Να είστε σίγουροι ότι το ταξίδι σας στο Πήλιο θα σας μείνει αλησμόνητο. 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το Καλοκαίρι στο Πήλιο απολαμβάνεις τη μυρωδιά της ρίγανης, του θυμαριού και τόσων άλλων αρωματικών βοτάνων. Οι καλοκαιρινές βραδιές στο Πήλιο πλημμυρίζουν από τα αρώματα του γιασεμιού, της γαρδένιας και των νυχτολούλουδων.

Οι μουσικο – φεστιβαλικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στα ορεινά αλλά και στα παραθαλάσσια χωριά του.

Τα τοπικά λαϊκά πανηγύρια αντιπροσωπεύουν το κάθε μικρό η μεγάλο χωριό του ποικιλόμορφου αυτού Βουνού. Οι μουσικές βραδιές αλλά και οι υπαίθριες συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών συντροφεύουν τον επισκέπτη στις πλατείες των ενίοτε γραφικών χωριών υπό το φως των αστεριών ενίοτε και της πανσέληνου ανάμεσα στα αιωνόβια πλατάνια του Πηλίου.

Οι Παραλίες του Πηλίου υποδέχονται τους καλοκαιρινούς επισκέπτες με μια σειρά ενναλακτικών και μη δραστηριότητων. Οι θαλάσσιες δραστηριότητες προσφέρουν Boat Taxi (sea tour), scuba diving, canyoning, sea kayak, θαλάσσιο ποδήλατο, Flying Fox.

Αλλά και τα ορεινά χωριά προσφέρουν απλόχερα τις ορεινές δραστηριότητες τους όπως:

  • Πεζοπορία - Trekking and Hiking 
  • Σκοποβολή – Shooting
  • Τρέξιμο – Joking 
  • Ιππασία – Horse Riding
  • Τοξοβολία – Archery
  • Αννάβαση – Climb
  • Ορειβασία – Climbing
  • Ποδηλασία Βουνού – Mountain Biking
  • Τρέξιμο Βουνού – Mountain Running 
  • Yoga

Τα ετερόκλητα τοπία του Πηλίου με τις βοτσαλωτές παραλίες αλλά και τις γέματες από ψιλή άμμο αμμουδιές το κάνουν ένα επίγειο παράδεισο. Το απέραντο γαλάζιο εναλλάσεται ανάμεσα σε τυρκουάζ, βαθυγάλανα ή διάφανα νερά τα οποία παίζουν αγκαλιάζοντας μανιωδώς κάποιες φορές τα κατάλευκα, επιβλητικά βράχια του. 

Οι 4 εποχές στο Πήλιο.

ΑΝΟΙΞΗ

ΑΝΟΙΞΗ

Η Άνοιξη αυτή μας βρήκε όλους απροετοίμαστους κι ανόρεξους ή αδιάφορους – απροετοίμαστη κι η άνοιξη, σε κάθε της βήμα κοντοστέκεται, σαστίζει και σωπαίνει κάτω απ τα λίγα της δέντρα – δε ρωτάει. Γ. Ρίτσος

Η Άνοιξη στο Πήλιο, αργεί αλλά πάντα έρχεται. Όμορφη, αναγεννησιακή και ελπιδοφόρα. Το Βουνό του Πηλίου, δειλά δειλά αναγεννάται καθημερινά ώσπου φτάνει σε ένα χρωματικό οργασμό πρασίνου. Μια διαδραστική, χρωματική παλέτα που δρα καθημερινά, ξεκινώντας από τα παραθαλάσσια χωριά και φτάνει στην ψηλότερη κορυφή του Βουνού έστω και με λίγο χιόνι. Ορτανσίες, καμέλιες, γαρδένιες και πολλές πολλές τριανταφυλλιές πλημμυρίζουν τους κήπους και τις αυλές των ορεινών και παραθαλάσσιων χωριών. Οι άνθρωποι ξεκινούν τις ανοιξιάτικες εργασίες τους με το να φροντίζουν τους κήπους και τις αυλές των σπιτιών ενόψη της Λαμπρής.

Η Τουριστική περίοδος που ξεκινά αρχές Απρίλη βρίσκει τους επαγγελματίες πανέτοιμους ενόψει της νέας σεζόν.

Για τους λάτρεις του Περιπατικού Τουρισμού ο Απρίλης, Μάης, Ιούνης και Σεπτέμβρης μέχρι και τον Οκτώβριο,είναι η ιδανική περίοδος καθώς ο καιρός είναι ήπιος για τις μικρές, μεσαίες αλλά και μεγάλες πορείες. Τα λιθόστρωτα καλντερίμια, τα αμέτρητα μονοπάτια του Πηλίου υπόσχονται στον επισκέπτη, ταξιδευτή, τουρίστα και περιπλανώμενο μια πορεία τόσο αναζωογονητική για το σώμα όσο και για το πνεύμα.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 

Φθινόπωρο στο Πήλιο;

Ένας πίνακας ζωγραφικής αλλιώτικος. διαδραστικός καθώς εναλλάσεται το τοπίο…Ο ορεινός καταπράσινος όγκος μετατρέπεται σε μια παλέτα χρωματικών αλλαγών. Ξεκινώντας από το βαθύ πράσινο περνά στις πορτοκαλοκόκκινες πινελιές οι οποίες θα μετατραπούν σε κιτρινό καφέ αποχρώσεις για να καταλήξουν στο τελειωτικό γύμνωμα των φυλλωμάτων. Ένα όμορφο, παχύ χαλί από τα φυλλώματα θα απορροφηθεί από τη γη του Πηλίου για να ξαναγεννηθεί την Άνοιξη!

Οι λάτρεις της περιπατικής δραστηριότητας θα απολαύσουν το πέρασμα του Καλοκαιριού στο Φθινόπωρο μέσα από τις εξορμήσεις του κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών καθώς οι θερμοκρασίες είναι ήπιες και ιδανικές τις μεγάλες ή μικρές του πορείες. Κάποιοι συνεχίζουν τις εξορμήσεις τους στη δροσερή Αιγιοπελαγίτικη Θάλασσα εώς και τα μέσα Δεκέμβρη! Οι πιο τολμηροί δοκιμάζουν και τον Γενάρη.

Το Φθνινόπωρο στο Πήλιο ο επισκέπτης – ταξιδευτής θα γνωρίσει από κοντά τη μαγεία της συγκομιδής των περίφημων αχλαδιών και φουντουκιών στα τέλη Αυγούστου εώς τις πρώτες μέρες του γλυκού Σεπτέμβρη!

Τα γνωστά και πεντανόστιμα σε όλους Μήλα “Ζαγορίν” έχουν την τιμητική τους στα μέσα Σεπτέμβρη εώς Οκτώβρη μαζί με τα σταφύλια, τα καρύδια και τα φιρίκια Πηλίου. 

Από τα μέσα του γλυκού και ζεστού Οκτώβρη όμως έχουμε και τα περίφημα κάστανα και ακτινίδια. 

ΧΕΙΜΩΝΑΣ

ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Ο Χειμώνας στο Πήλιο έρχεται δυνατός και παγωμένος για να δημιουργήσει στιγμές απόκοσμες και μακρινές.

Τοπία ντυμένα στα λευκά με τις Αγριόλευκες να δεσπόζουν στον ορεινό όγκο, ψιλόλιγνες και γυμνές άλλοτε να παίζουν με τα σύννεφα και άλλοτε με τις παιχνιδιάρικες αχτίδες του ήλιου. 

Για τους λιγότερους περιπετειώδης, η ζεστασιά του τζακιού με τα ξύλα στη φωτιά να τρίζουν καθώς σιγοκαίονται... δημιουργεί στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς για τους φίλους τους καλούς που απολαμβάνουν τον Πηλιορείτικο αέρα, πίνοντας ένα ποτήρι κρασί γύρω από την φωτιά, προσέχοντας τα κάστανα να σιγοψήνονται. 

Μουσικά ακούσματα, αναγνώσματα και ζεστά ροφήματα θα συντροφεύσουν τους επισκέπτες του Βουνού.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Ιστορία

Το Πήλιο, το Βουνό – φίλεμα των Θεών ,κατοικείται από τη Νεολιθική Εποχή με το Σέσκλο δυτικά της Πόλης του Βόλου να αποτελεί τον αρχαιότερο οργανώμενο οικισμό στην Ευρώπη. Η συστηματική κατοίκηση του Πηλίου ξεκινά από τον 12ο  αιώνα με τη Ζαγορά, το κεφαλοχώρι του Πηλίου, να ακμάζει κατά τον 18ο  – 19ο αιώνα. Το Πήλιο έμελε να γίνει το προπύργιο του Ν.Διαφωτισμού.

ΓΕΩΛΟΓΙΑ

Γεωλογία

Η γεωλογική ιστορία του Πηλίου ξεκινά 140.000.000 περίπου χρόνια πριν,σύμφωνα με τους γεωλόγους. Το Πήλιο αναδύθηκε από τη θάλασσα, ως μια στενή ζώνη ξηράς, η οποία ξεκινούσε από τη Β. Μακεδονία, περνώντας από τον Όλυμπο, την Όσσα και το Πήλιο καταλήγοντας στη Β.Εύβοια.

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Μυθολογία

Κατά τη μυθολογία το Πήλιο ήταν η εξοχική κατοικία των Ολύμπιων Θεών. Οι μύθοι για το ξακουστό αυτό Βουνό αναφέρονται στις περίφημες “ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΕΣ”, στο “ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΑΚΡΑΙΟΥ ΔΙΟΣ”, στους περίφημους γάμους “ΠΗΛΕΑ – ΘΕΤΙΔΑ”, γονείς του ξακουστού Αχιλλέα, στη “ΣΠΗΛΙΑ του Χείρωνα”, γιο του Κρόνου – Φιλύρας ( Ωκεάνιδα). Από τους Ειρηνικούς Κενταύρους, ο Χείρων, ο οποίος έμμελε να γίνει Δάσκαλος και Μύστης των ξακουστών ΗΡΑΚΛΗ-ΑΧΙΛΛΕΑ και ΑΣΚΛΗΠΙΟ, ο οποίος θεωρήθηκε ότι ξεπέρασε τον Δασκαλό του (γνώστης βοτάνων και φυτών Πηλίου) δημιουργώντας το φίδι πηγή Ζωής και Θανάτου, το οποίο αποτελεί ακόμα και σήμερα το σύβολο της Ιατρικής Επιστήμης. Η ξακουστή ΑΡΓΩ σύμφωνα με τους μύθους του Πηλίου κατασκευάστηκε από ξύλα των δασών του Πηλίου.

Γάμος του Πήλεα και της Θέτιδας 

Σύμφωνα με τον Πίνδαρο, τον Όμηρο και τον Ευρυπίδη ,στους γάμους του Πηλέα (απ'όπου πήρε το βουνό το όνομά του) και της Νηρηίδας Θέτιδος καλεσμένοι όντας όλοι οι θεοί, εκτός από την Έριδα. Θυμωμένη η Θεά για την απουσία της, έστειλε το χρυσό μήλο με την επιγραφή “τη καλλιστή”. Ο Πάρης κλήθηκε να αποφασίσει ανάμεσα στις θεές Αθηνά – Ήρα –Αφροδίτη. Η επιλογή του ως προς την Αφροδίτη έγινε η αφορμή του Τρωικού Πολέμου. 

Αργοναυτική Εκστρατεία

Ο Ιάσονας,γιος του Βασιλιά της Ιωλκού Αίσων, στην προσπάθειά του να ξανακερδίσει το θρόνο του Πατέρα του από το Θείο του Πελία, έπρεπε να φέρει πίσω το Χρυσόμαλλο Δέρας από την μακρινή Κολχίδα του Εύξεινου Πόντου! Ο τολμηρός Ιάσων δέχθηκε την πρόκληση και ανέθεσε στον ναυπηγό Αργότ την κατασκευή πλοίου για το μεγάλο ταξίδι! Η Αργώ σύμφωνα με το μύθο κατασκευάστηκε με ξύλα από τα δάση του Πηλίου. Το Δέρας ήταν δώρο του Φρίξου στον Βασιλιά Αιήτη. Σύμβολο ευφορίας και ευμάρειας. Ένας ακοίμητος Δράκος το φύλαγε αλλά ο τολμηρός Ιάσων κατάφερε με την βοήθεια της Μήδειας να γίνει άτρωτος και να αρπάξει το Δέρας. Χείρονας

Ο Χείρων Κένταυρος, γιος του Κρόνου και της νύμφης Φιλύρας ,ήταν σοφός, ειρηνικός Διδάσκαλος και Μύστης. Στην περίφημη και ξακουστή σπηλιά του, στο Πήλιο, μεταλαμπαδεύσε τις γνώσεις του στον Ασκληπιό, τον Ιάσων, τον Πηλέα, τον Αχιλλέα και σε πολλούς άλλους ήρωες. Σύμφωνα με τον σύχρονο ερευνητή Σωτήρη Σοφιά η σπηλιά του Κενταύρου Χείρωνα βρίσκεται κοντά στην παραλία της Μηλίνας στο Πήλιο. Πρόκειται για μονόχωρο σπήλαιο έκτασης 2.500τμ και ύψους 30 – 40 μέτρα. (πηγή:ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ)

Περιοχή

Λεπτομέριες προβολής

Επισκέπτης 4413

 

 

 

Μαγευτικές εξωτικές

 

παραλίες και  χωριά

 

 

 

   

         

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝIΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡIΕΣ

ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΠΗΛΙΟ

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ, 37001

ΤΗΛ. 6947 819381

E-mail us

Όροι χρήσης & Πολιτική απορρήτου

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Free xml sitemap generator

Terms of Use - Privacy Policy

ATM MACHINES
Ζαγορά
Άγιος Ιωάννης
Τσαγκαράδα
Πορταριά
Βόλος

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Νοσοκομείο Βόλου-24213-51000
Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου-24210-76850
Κέντρο Υγείας Ζαγοράς-24260-22222
Περιφερειακό Ιατρείο Κισσού-2426031210
Περιφερειακό Ιατρείο Τσαγκαράδας-2426049208
Περιφερειακό Ιατρείο Πορταρίας-2421099106 
Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας-24210-76995 
Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορας-2426022529