1η Γιορτή του Μανιταριού Μακρυρράχη

Διακοπές Πήλιο - Pelion

1η Γιορτή του Μανιταριού Μακρυρράχη Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η γιορτή μανιταριού στη Μακρυράχη Πηλίου. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού το βράδυ του σαββάτου όπου ο Πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Ελλάδας Γιώργος Κωνσταντινίδης, ενημέρωσε τον κόσμο για τα βασικά και απαραίτητα μαθήματα μανιταρογνωσίας.

1η Γιορτή του Μανιταριού Μακρυρράχη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η γιορτή μανιταριού στη Μακρυράχη Πηλίου. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού το βράδυ του σαββάτου όπου ο Πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Ελλάδας Γιώργος Κωνσταντινίδης, ενημέρωσε τον κόσμο για τα βασικά και απαραίτητα μαθήματα μανιταρογνωσίας.

Ο Φώτης Παρασκευαίδης με τα μανιταροπροιόντα Γρεβενών ταξίδεψε γευστικά τους παρευρισκομένους με ένα πλήθος συνταγών, τιμητική θέση φυσικά είχε η Grifola frondosa,  (καστανίτικο αυτάκι) στην τοπική διάλεκτο.

Η βραδιά έκλεισε με το μουσικό συγκρότημα Manitarock. Την επομένη το πρωί, αρκετοί ήταν αυτοί που ξεχύθηκαν στο δάσος για την αναζήτηση των μανιταριών. Επιτόπου έγιναν αναγνωρίσεις από τον κ. Κωνσταντινίδη και δόθηκαν τα βασικά γνωρίσματα των ειδών που βρέθηκαν.

Στην συνέχεια τα δείγματα μεταφέρθηκαν στον χώρο της εκδήλωσης, όπου εκτέθηκαν με τις επιστημονικές τους ονομασίες, αφού αναγνωρίστηκαν από τον υποφαινόμενο (Βασίλη Καουνά), μέλος των Μανιταρόφιων Ελλάδας και γραμματέα των Μανιταρόφιλων Μεσογαίας και το μέλος των Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας Δήμο Μπόνη.

Μετά από 10 χρόνια παρουσίας μου στην οργανωμένη μανιταροφιλική κοινότητα, ήρθε επιτέλους η ώρα να δω να πραγματοποιείτε μια τέτοια εκδήλωση δίπλα από την πατρίδα μου.

 

 

Κείμενο Βασίλη Καουνά

http://manitariazagora.blogspot.com/2017/10/1-14-15-2017.html

Περιοχή

Μακρυρράχη, Θέα Αιγαίο Πέλαγος

 

 Πήλιο με τις Μαγευτικές παραλίες και τα  χωριά

 

 

 

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Free xml sitemap generator

Terms of Use - Privacy Policy

ATM MACHINES
Ζαγορά
Άγιος Ιωάννης
Τσαγκαράδα
Πορταριά
Βόλος

 

   

 

Ο «Μουτζούρης», όπως λεγόταν κάποτε το τρενάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατµοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασµά του, είναι ένα τρένο-τουριστικό αξιοθέατο των χωριών του Πηλίου.

         

   

            

         

 

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς

είναι από τους αρχαιότερους συνεταιρισμούς, αφού ιδρύθηκε το 1916 από 199 Ζαγοριανούς. Το 1985 ο Συνεταιρισμός μπαίνει σε νεα φάση δράσης οργανωμένης εμπορικής επιχείρησης. Το εμπορικό σήμα κατοχυρώνεται και κάθε αυθεντικό μήλο Ζαγορίν φέρει το αυτοκόλλητο που το κάνει ξεχωριστό.