1η Γιορτή του Μανιταριού Μακρυρράχη

Διακοπές Πήλιο - Pelion

1η Γιορτή του Μανιταριού Μακρυρράχη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η γιορτή μανιταριού στη Μακρυράχη Πηλίου. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού το βράδυ του σαββάτου όπου ο Πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Ελλάδας Γιώργος Κωνσταντινίδης, ενημέρωσε τον κόσμο για τα βασικά και απαραίτητα μαθήματα μανιταρογνωσίας.

Ο Φώτης Παρασκευαίδης με τα μανιταροπροιόντα Γρεβενών ταξίδεψε γευστικά τους παρευρισκομένους με ένα πλήθος συνταγών, τιμητική θέση φυσικά είχε η Grifola frondosa,  (καστανίτικο αυτάκι) στην τοπική διάλεκτο.

Η βραδιά έκλεισε με το μουσικό συγκρότημα Manitarock. Την επομένη το πρωί, αρκετοί ήταν αυτοί που ξεχύθηκαν στο δάσος για την αναζήτηση των μανιταριών. Επιτόπου έγιναν αναγνωρίσεις από τον κ. Κωνσταντινίδη και δόθηκαν τα βασικά γνωρίσματα των ειδών που βρέθηκαν.

Στην συνέχεια τα δείγματα μεταφέρθηκαν στον χώρο της εκδήλωσης, όπου εκτέθηκαν με τις επιστημονικές τους ονομασίες, αφού αναγνωρίστηκαν από τον υποφαινόμενο (Βασίλη Καουνά), μέλος των Μανιταρόφιων Ελλάδας και γραμματέα των Μανιταρόφιλων Μεσογαίας και το μέλος των Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας Δήμο Μπόνη.

Μετά από 10 χρόνια παρουσίας μου στην οργανωμένη μανιταροφιλική κοινότητα, ήρθε επιτέλους η ώρα να δω να πραγματοποιείτε μια τέτοια εκδήλωση δίπλα από την πατρίδα μου.

 

 

Κείμενο Βασίλη Καουνά

http://manitariazagora.blogspot.com/2017/10/1-14-15-2017.html

Περιοχή

Μακρυρράχη, Θέα Αιγαίο Πέλαγος

Booking Traveller Review Awards 2023 Congratulations!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝIΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡIΕΣ

ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΠΗΛΙΟ

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ, 37001

ΤΗΛ. 6947 819381

E-mail us

Όροι χρήσης & Πολιτική απορρήτου