Πλατανιάς - πραγματικό καταφύγιο

Διαμονή Book on Line

Διακοπές Πήλιο - Pelion

Πλατανιάς Νότιο Πήλιο

Στο νοτιότερο άκρο της χερσονήσου του Πηλίου και σε απόσταση μόλις 60 χιλιομέτρων από τον Βόλο βρίσκεται ένα πανέμορφο γραφικό ψαροχώρι, ο Πλατανιάς. Εκεί έζησε η αρχαία Σηπιάδα από όπου πήρε το όνομά του και ο δήμος.


Ένα χωριό απέναντι από την πανέμορφη Σκιάθο που αποτελεί πραγματικό καταφύγιο για όποιον επιθυμεί να δραπετεύσει από την καθημερινή φασαρία της πόλης. Η εύκολη πρόσβαση διευκολύνει τους επισκέπτες να γνωρίσουν την ομορφιά και τη μαγεία του τόπου αυτού ο οποίος συνδυάζει το πλούσιο πράσινο με τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά και τα πολύχρωμα ψαροκάικα. Η Μητέρα φύση έχει προικίσει την περιοχή με χαμηλοϋψείς λόφους που καλύπτονται από ελαιώνες και περιβόλια αλλά και με υπέροχες δαντελωτές ακρογιαλιές όπως το Μικρό που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 5 λεπτών από τον Πλατανιά.


Διασχίζοντας την παραλία του χωριού θα συναντήσετε πολλά εστιατόρια και παραδοσιακά ταβερνάκια από τα οποία θα γευθείτε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Αξίζει μια επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Σπυρίδωνα, το μοναδικό θρησκευτικό και ιστορικό μνημείο της περιοχής αλλά και στο μετόχι του , την Παναγία Μουσγιώτισσα όπου μπορείτε να θαυμάσετε μοναδικές αγιογραφίες . Ακόμη γραφικά μονοπάτια και καλντερίμια για τους λάτρεις της φύσης που ξεκινούν από τον Πλατανιά και καταλήγουν στο Μικρό. Ο Πλατανιάς αποτελεί ιδανική βάση διαμονής καθώς έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε και να γνωρίσετε τις νότιες και ανατολικές ακτές του Πηλίου, με τις καταγάλανες παραλίες και τους γραφικούς οικισμούς. Ένα χωριό που έχει διατηρήσει αναλλοίωτο τον παραδοσιακό χαρακτήρα του, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις στους επισκέπτες του, που το επισκέπτονται κάθε χρόνο ανελλιπώς για να απολαύσουν την φιλική και αυθεντική ατμόσφαιρα του.

Περιοχή

Πλατανιάς, Παραλίες Αιγαίου

 

 Πήλιο με τις Μαγευτικές παραλίες και τα  χωριά

 

 

 

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Free xml sitemap generator

Terms of Use - Privacy Policy

ATM MACHINES
Ζαγορά
Άγιος Ιωάννης
Τσαγκαράδα
Πορταριά
Βόλος

 

   

 

Ο «Μουτζούρης», όπως λεγόταν κάποτε το τρενάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατµοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασµά του, είναι ένα τρένο-τουριστικό αξιοθέατο των χωριών του Πηλίου.

         

   

            

         

 

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς

είναι από τους αρχαιότερους συνεταιρισμούς, αφού ιδρύθηκε το 1916 από 199 Ζαγοριανούς. Το 1985 ο Συνεταιρισμός μπαίνει σε νεα φάση δράσης οργανωμένης εμπορικής επιχείρησης. Το εμπορικό σήμα κατοχυρώνεται και κάθε αυθεντικό μήλο Ζαγορίν φέρει το αυτοκόλλητο που το κάνει ξεχωριστό.