Λαύκος | Πήλιο

Διαμονή Book on Line

Διακοπές Πήλιο

Λαύκος Πηλίου

πρόκειται για ένα γραφικό παραδοσιακό χωριό. Απέχει μόλις 45χλμ από την πανέμορφη πόλη του Βόλου και βρίσκεται σε υψόμετρο 330 μέτρων, μαγεύοντας τον επισκέπτη με την υπέροχη θέα που χαρίζει προς την Μηλίνα , το νησάκι του Αλατά και τον Παγασητικό κόλπο.

Ο παραδοσιακός χαρακτήρας του χωριού διατηρείται,με πολλά πετρόχτιστα σπίτια, παλιά αρχοντικά, και πλακόστρωτα καλντερίμια που σε προσκαλούν να τα γνωρίσεις. Για τους λάτρεις της φύσης θα προτείναμε να ακολουθήσουν το μονοπάτι που αρχίζει από το Λαύκο και μέσα από μία μαγευτική διαδρομή με πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά, καταλήγει στην παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου στην Πάλτση. Γύρω από το χωριό ξεκινούν και άλλα θαυμάσια μονοπάτια για περίπατο όπως το μονοπάτι για την Μηλίνα ή το μονοπάτι για την Χονδρή Άμμο.

Ο Λαύκος κτισμένος αμφιθεατρικά και σε δεσπόζουσα θέση πάνω στη νότια κορυφογραμμή του Πηλίου, περιβάλλεται από πολλούς ελαιώνες. Τα περιποιημένα πετρόκτιστα σπίτια με τους κήπους γεμάτους λουλούδια, οι παραδοσιακές βρύσες με το δροσερό νερό, τα ατελείωτα πλακόστρωτα καλντερίμια μέσα στο χωριό και η απρόσκοπτη θέα σε όλο τον Παγασητικό θα μαγέψουν τον επισκέπτη.

Στο κέντρο του χωριού δεσπόζει η πλατεία με τα γιγάντια σκιερά πλατάνια που προσφέρουν μια μοναδική δροσιά σε αυτούς που θα θελήσουν να απολαύσουν την παραδοσιακή Πηλιορείτικη κουζίνα και να διασκεδάσουν στις ταβέρνες, τα εστιατόρια,τα ουζερί, τα παραδοσιακά καφενεία και τα μπαράκια. Οι οικισμοί του χωριού βρέχονται από το Αιγαίο και τον Παγασητικό.

Στις ακτές του Αιγαίου βρίσκεται το καταπράσινο Μικρό με τις ατελείωτες χρυσαφένιες αμμουδιές και τα καταγάλανα νερά, τις ταβέρνες με το ολόφρεσκο ψάρι και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπου μπορεί να καταλύσει ο επισκέπτης, ενώ πολύ κοντά ( 4 χλμ ) βρίσκεται το φυσικό λιμάνι της Χοντρής Άμμου με τα γραφικά ψαράδικα σπιτάκια. Αξιόλογη επίσης είναι και η παραλία Τζάστενη .

Οι φυσιολάτρες περιπατητές θα βρουν διαδρομές με παλιά καλοδιατηρημένα καλντερίμια σε ρεματιές και δασωμένες πλαγιές, με βλάστηση εξαιρετικής ομορφιάς που αναφέρονται σε πολλούς σχετικούς περιπατητικούς οδηγούς. Η φιλοξενία των κατοίκων σε συνδυασμό με την απλόχερη μεσογειακή φύση και το αρμονικό ταίριασμα βουνού και θάλασσας καλούν όλους όσους εκτιμούν τις ομορφιές της πατρίδας μας να μην παραλείψουν στο οδοιπορικό τους να επισκεφθούν το Λαύκο οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Περιοχή

Λαύκος, Θέα Αιγαίο Πέλαγος

 

 

 

Μαγευτικές εξωτικές

 

παραλίες και  χωριά

 

 

 

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς

είναι από τους αρχαιότερους συνεταιρισμούς, αφού ιδρύθηκε το 1916 από 199 Ζαγοριανούς. Το 1985 ο Συνεταιρισμός μπαίνει σε νεα φάση δράσης οργανωμένης εμπορικής επιχείρησης. Το εμπορικό σήμα κατοχυρώνεται και κάθε αυθεντικό μήλο Ζαγορίν φέρει το αυτοκόλλητο που το κάνει ξεχωριστό.

   

 

Ο «Μουτζούρης», όπως λεγόταν κάποτε το τρενάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατµοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασµά του, είναι ένα τρένο-τουριστικό αξιοθέατο των χωριών του Πηλίου.

         

   

            

         

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝIΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡIΕΣ

ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΠΗΛΙΟ

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ, 37001

ΤΗΛ. 6947 819381

E-mail us

Όροι χρήσης & Πολιτική απορρήτου

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Free xml sitemap generator

Terms of Use - Privacy Policy

ATM MACHINES
Ζαγορά
Άγιος Ιωάννης
Τσαγκαράδα
Πορταριά
Βόλος

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Νοσοκομείο Βόλου-24213-51000
Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου-24210-76850
Κέντρο Υγείας Ζαγοράς-24260-22222
Περιφερειακό Ιατρείο Κισσού-2426031210
Περιφερειακό Ιατρείο Τσαγκαράδας-2426049208
Περιφερειακό Ιατρείο Πορταρίας-2421099106 
Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας-24210-76995 
Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορας-2426022529