Νεοχώρι | Πήλιο Αιγαίο

Διαμονή Book on Line

Διακοπές Πήλιο

Νεοχώρι Πηλίου,

Ένα χωριό χτισμένο στο κέντρο της χερσονήσου της Μαγνησίας προς τα ανατολικά του ορεινού όγκου του Πηλίου, με μαγευτική θέα προς το Πήλιο, το Αιγαίο Πέλαγος και τον Παγασητικό Κόλπο.

Σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από την όμορφη πόλη του Βόλου και σε υψόμετρο μόλις 480 μέτρων βρίσκεται ακόμη ένα πανέμορφο κεφαλοχώρι του Πηλίου, το Νεοχώρι.

Αν και με περίπου 350 κατοίκους σήμερα το Νεοχώρι συνεχίζει να σφύζει από ζωή αφού είναι η έδρα του δήμου Αφετών.

Από αυτό εξορύσσονται οι περίφημες πέτρες Πηλίου και έτσι πολλοί από τους κατοίκους εργάζονται στα λατομεία γύρω από το χωριό.

Έντονο είναι ακόμη το θρησκευτικό στοιχείο του χωριού καθώς υπάρχει πλήθος εξωκκλησιών.

Στο κέντρο του ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την πέτρινη πλατεία η οποία θα έλεγε κάποιος ότι είναι η ομορφότερη και γραφικότερη σε ολόκληρο το Πήλιο χάρη στην έξοχη αρχιτεκτονική της.

Η πλατεία υψώνεται πανοραμικά στο ύψος της στέγης του Ναού του Αγίου Δημητρίου, αμφιθεατρικά χτισμένη σε πολλά επίπεδα , με επιβλητικές πέτρινες σκάλες που οδηγούν τον επισκέπτη στο κέντρο της από όλα τα σημεία του Ορίζοντα. Πολλά από τα καλντερίμια του χωριού οδηγούν στο κέντρο της γραφικής πλατείας, που σκιάζεται από πελώρια αιωνόβια πλατάνια και στολίζεται στα πεζούλια της με τις πανέμορφες πετρόχτιστες βρύσες.

Στην αγορά, κοντά στην πλατεία ,υπάρχουν όμορφα παραδοσιακά εστιατόρια, καφετέριες και άλλα καταστήματα, με πηλιορείτικες λιχουδιές όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει.

Πυκνό δάσος Πεύκης και μεγάλων κωνοφόρων δέντρων καστανιάς, πλατάνων, θάμνων ερείκης και κουμαριάς περιβάλλουν το Νεοχώρι που σε συνδυασμό με τις υπέροχες ρεματιές του συμπληρώνουν το πανέμορφο μωσαϊκό του τοπίου. Στις πλαγιές του βουνού ευδοκιμούν εκατοντάδες είδη θάμνων, φυτών και βοτάνων αλλά και με τα υπέροχα μήλα Πηλίου και πολλές χιλιάδες ελαιόδεντρα.

Το πλούσιο πράσινο του χωριού σε συνδυασμό με την μαγευτική θέα του, καθιστούν το Νεοχώρι τον ιδανικό προορισμό για κάθε επισκέπτη που επιθυμεί να απολαύσει μοναδικές στιγμές ομορφιάς και χαλάρωσης.

Περιοχή

Νεοχώρι, Θέα Αιγαίο Πέλαγος

Λεπτομέριες προβολής

Επισκέπτης 20770

 

 

 

Μαγευτικές εξωτικές

 

παραλίες και  χωριά

 

 

 

   

         

 

 

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝIΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡIΕΣ

ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΠΗΛΙΟ

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ, 37001

ΤΗΛ. 6947 819381

E-mail us

Όροι χρήσης & Πολιτική απορρήτου

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Free xml sitemap generator

Terms of Use - Privacy Policy

ATM MACHINES
Ζαγορά
Άγιος Ιωάννης
Τσαγκαράδα
Πορταριά
Βόλος

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Νοσοκομείο Βόλου-24213-51000
Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου-24210-76850
Κέντρο Υγείας Ζαγοράς-24260-22222
Περιφερειακό Ιατρείο Κισσού-2426031210
Περιφερειακό Ιατρείο Τσαγκαράδας-2426049208
Περιφερειακό Ιατρείο Πορταρίας-2421099106 
Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας-24210-76995 
Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορας-2426022529