Μπάνικας - ερημική παραλία Ανηλίου

Διακοπές Πήλιο - Pelion

Ο Μπάνικας ,

είναι μια ερημική παραλία η οποία βρίσκεται νότια των Αγίων Σαράντα .Είναι βραχώδης, με πυκνή βλάστηση και φημίζεται για την ομορφιά και τα καθαρά νερά της! Σε αντίθεση με τη γειτονική των Αγίων Σαράντα, ο Μπάνικας δε διαθέτει καθόλου υποδομές. Μπορείτε να διανυκτερεύσετε σε κάποια δωμάτια που υπάρχουν στους Αγίους Σαράντα καθώς και στο χωριό της Μακρυράχης και του Ανηλίου.

Στην παραλία θα έχετε τη δυνατότητα να εξερευνήσετε τη μεγάλη σπηλιά , όπου σύμφωνα με το μύθο, ο Κένταυρος Χείρωνας είχε το κονάκι του. Η πρόσβαση γίνεται είτε δια θαλάσσης ,με βάρκα που μπορείτε να νοικιάσετε από την παραλία των Αγίων Σαράντα και του Χορευτού είτε με όχημα 4χ4 , ακολουθώντας το χωματόδρομο από το χωριό Ανήλιο.

Περιοχή

Μπάνικας, Εναλλακτικές Παραλίες Αιγαίου

 

 Πήλιο με τις Μαγευτικές παραλίες και τα  χωριά

 

 

 

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Free xml sitemap generator

Terms of Use - Privacy Policy

ATM MACHINES
Ζαγορά
Άγιος Ιωάννης
Τσαγκαράδα
Πορταριά
Βόλος

 

   

 

Ο «Μουτζούρης», όπως λεγόταν κάποτε το τρενάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατµοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασµά του, είναι ένα τρένο-τουριστικό αξιοθέατο των χωριών του Πηλίου.

         

   

            

         

 

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς

είναι από τους αρχαιότερους συνεταιρισμούς, αφού ιδρύθηκε το 1916 από 199 Ζαγοριανούς. Το 1985 ο Συνεταιρισμός μπαίνει σε νεα φάση δράσης οργανωμένης εμπορικής επιχείρησης. Το εμπορικό σήμα κατοχυρώνεται και κάθε αυθεντικό μήλο Ζαγορίν φέρει το αυτοκόλλητο που το κάνει ξεχωριστό.