Θέατρο | Αλώνι Πήλιον

Γιώργος Τριανταφύλλου
Θέατρο Αλώνι
Άγιος Γεώργιος Νηλείας
Πήλιο
Τηλ. 21..........show
Κινητό 6973339142

Διακοπές Πήλιο

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, στο Πήλιο κατοικούσαν οι θρυλικοί Κένταυροι – μυθικά πλάσματα με σώμα ανθρώπου από τη μέση και πάνω και με σώμα αλόγου από τη μέση και κάτω. Ο πιο γνωστός ήταν ο Κένταυρος Χείρωνας, δάσκαλος πολλών μυθικών ηρώων όπως ο Αχιλλέας, ο Θησέας, ο Ιάσονας και ο Ασκληπιός.

Ο ματωμένος γάμος του Λόρκα. Η πρώτη θεατρική παράσταση στο Αλώνι το 1996.

Σήμερα, τo βουνό των Κενταύρων υψώνεται επιβλητικό πάνω από το Βόλο, συνδυάζοντας μοναδικά το ορεινό και παραθαλάσσιο τοπίο. Πνιγμένο στο πράσινο, το Πήλιο διαθέτει ένα εκτενέστατο δίκτυο από μονοπάτια και καλντερίμια που είναι ιδανικά για ατελείωτες περιηγήσεις.

Μέσα σε αυτή την πλούσια φύση βρίσκεται και ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας, το ψηλότερο χωριό του Πηλίου χτισμένο σε υψόμετρο περίπου 620 μέτρων με αμφιθεατρική θέση μεταξύ δύο μεγάλων πλαγιών. Τα παραδοσιακά καλντερίμια του χωριού οδηγούν σε σημεία με εντυπωσιακή πανοραμική θέα, ενώ ένα από αυτά οδηγεί και στο Θέατρο Αλώνι που περήφανα αγναντεύει όλο τον Παγασητικό κόλπο και παραπέρα.

Εδώ και 20 χρόνια, το Θέατρο Αλώνι αναβιώνει τη μακρόχρονη καλλιτεχνική παράδοση του τόπου καθώς, κατά το τέλος του 18ου αιώνα και τις αρχές του 20ου , πολλοί κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν στην Αίγυπτο και την Ευρώπη και οι οποίοι γυρίζοντας έφεραν πολλές θετικές πολιτιστικές επιρροές. Έτσι, στο χωριό διδάσκονταν ευρωπαϊκοί χοροί (όπως τανγκό και βαλς), μουσική, τραγούδι, πιάνο – ενδεικτικό είναι ότι τα μεγάλα αρχοντικά είχαν οπωσδήποτε πιάνο – , ενώ η πλατεία έσφυζε από ζωή χάρη στα καλλιτεχνικά δρώμενα που διοργανώνονταν συχνά. Μεγάλη ιστορία από εκείνη την εποχή έχουν αφήσει και τα θεατρικά μπουλούκια με το χωριό του Άγιου Γεωργίου να αποτελεί βασικό σταθμό τους. (Δείτε σχετική ενότητα.)

Έτσι, το Θέατρο Αλώνι συνεχίζει αυτό το σημαντικό πολιτιστικό έργο, προσφέροντας διδασκαλία και ψυχαγωγία, με έμπνευση την ιστορία του τόπου και τη ζωογόνο φύση. Ενώ, οι πρώτοι υποστηρικτές του Θεάτρου υπήρξαν οι απόγονοι εκείνων των κοσμοπολιτών χωριανών, παρακινώντας και σήμερα με μεγάλο ενθουσιασμό θεατές από την ευρύτερη περιοχή και όλη την Ελλάδα.

 

Πηγή: https://www.theatroaloni.gr/

Περιοχή

Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Θέα Παγασητικό Κόλπο

Λεπτομέριες προβολής

Επισκέπτης 4404

 

 

 

Μαγευτικές εξωτικές

 

παραλίες και  χωριά

 

 

 

   

         

 

 

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝIΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡIΕΣ

ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΠΗΛΙΟ

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ, 37001

ΤΗΛ. 6947 819381

E-mail us

Όροι χρήσης & Πολιτική απορρήτου

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Free xml sitemap generator

Terms of Use - Privacy Policy

ATM MACHINES
Ζαγορά
Άγιος Ιωάννης
Τσαγκαράδα
Πορταριά
Βόλος

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Νοσοκομείο Βόλου-24213-51000
Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου-24210-76850
Κέντρο Υγείας Ζαγοράς-24260-22222
Περιφερειακό Ιατρείο Κισσού-2426031210
Περιφερειακό Ιατρείο Τσαγκαράδας-2426049208
Περιφερειακό Ιατρείο Πορταρίας-2421099106 
Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας-24210-76995 
Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορας-2426022529