Χορευτό | Εκκλησίες Ξωκλήσια Πήλιο

Διαμονή Book on Line

Διακοπές Πήλιο

Χορευτό  Εκκλησίες Ξωκλήσια 

Για τους λάτρεις του Θρησκευτικού Τουρισμού στην περιοχή μας μπορείτε να επισκεφτείτε εκκλησίες, ξωκλήσια και παλιά ερειπωμένα μοναστήρια. Κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού τα εξωκλήσια φοράνε τα γιορτινά τους και γιορτάζουν τα λαικά πανηγύρια τους. Οι ναοί είναι χτισμένοι σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής – δομημένοι με πέτρες και σκεπασμένοι με πλάκες. Τα τέμπλα των εκκλησιών είναι ξυλόγλυπτα και αρκετοί από τους ναούς αγιογραφημένοι.

Οι περισσότεροι Ναοί περιβάλλονται από την έντονη πρασινάδα των πανήψυλων Κυπαρισσιών και Πλατανιών. Εκτός από τις φωτογραφίες που παρουσιάζονται για τα ιστορικά μνημεία του τόπου μας και το που βρίσκονται αν έχετε σκοπό να τα επισκεφτείτε κατά την διαμονή σας στο Chorefto Camp σε ξενοδοχεία, ξενώνες, αρχοντικά και γιατί όχι και σε ενοικιαζόμενες κατοικίες. Αξιοσημείωτο είναι το εγκατελημένο μοναστήρι των Αγίων Ταξιαρχών που βρίσκεται σε απόσταση 2χλμ. περίπου από το Chorefto. (Υπάρχει και μονοπάτι)

Οδεύοντας πάλι προς το Χορευτό, σε εξακόσια μέτρα μετά τον “Άγιο Παντελεήμονα”, θα ιδούμε προς τη ΝΑ μεριά τις σκουροπράσινες σιλουέτες πολλών κυπαρισσιών και αναμεσά τους ένα λευκό οικοδόμημα. Εκεί είναι το μοναστήρι των Αγίων Ταξιαρχών ή τ' “Αί – Ταξιάρχη”, στη συνηθισμένη τοπική ονομασία. Για να το επισκεφτούμε, θα ακολουθήσουμε ένα κατηφορικό αγροτικό αυτοκινητόδρομο, που περνάει πρώτα απ' το “Μεγάλο Ρέμα” και συνεχίζει προς το μοναστήρι.

Όλη η απόσταση δεν ξεπερνάει το χιλιόμετρο. Φτάνοντας εκεί και βλέποντας τα υπολλείμματα των τοίχων, δεξιά, και το κομμάτι των σακάτικων κελιών, αριστερά, σχηματοποιούμε την εικόνα ενός μεγάλου και ακμαίου κάποτε μοναστηριού. Στο κέντρο του κτιριακού περίβολου είναι το Καθολικό, που στέκεται όρθιο – για πόσο άραγε; και μαρτυρεί τα περασμένα μεγαλεία αυτού του τόπου.

Απόσπασμα απο το βιβλίο του Νίκου Διαμαντάκου “ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΖΑΓΟΡΑΣ”

Περιοχή

Χορευτό, Παραλίες Αιγαίου

 

 

 

Μαγευτικές εξωτικές

 

παραλίες και  χωριά

 

 

 

   

         

 

 

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝIΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡIΕΣ

ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΠΗΛΙΟ

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ, 37001

ΤΗΛ. 6947 819381

E-mail us

Όροι χρήσης & Πολιτική απορρήτου

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Free xml sitemap generator

Terms of Use - Privacy Policy

ATM MACHINES
Ζαγορά
Άγιος Ιωάννης
Τσαγκαράδα
Πορταριά
Βόλος

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Νοσοκομείο Βόλου-24213-51000
Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου-24210-76850
Κέντρο Υγείας Ζαγοράς-24260-22222
Περιφερειακό Ιατρείο Κισσού-2426031210
Περιφερειακό Ιατρείο Τσαγκαράδας-2426049208
Περιφερειακό Ιατρείο Πορταρίας-2421099106 
Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας-24210-76995 
Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορας-2426022529