Χορευτό Εκκλησίες Ξωκλήσια Πήλιο

Διαμονή Book on Line

Διακοπές Πήλιο - Pelion

Χορευτό  Εκκλησίες Ξωκλήσια 

Για τους λάτρεις του Θρησκευτικού Τουρισμού στην περιοχή μας μπορείτε να επισκεφτείτε εκκλησίες, ξωκλήσια και παλιά ερειπωμένα μοναστήρια. Κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού τα εξωκλήσια φοράνε τα γιορτινά τους και γιορτάζουν τα λαικά πανηγύρια τους. Οι ναοί είναι χτισμένοι σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής – δομημένοι με πέτρες και σκεπασμένοι με πλάκες. Τα τέμπλα των εκκλησιών είναι ξυλόγλυπτα και αρκετοί από τους ναούς αγιογραφημένοι.

Οι περισσότεροι Ναοί περιβάλλονται από την έντονη πρασινάδα των πανήψυλων Κυπαρισσιών και Πλατανιών. Εκτός από τις φωτογραφίες που παρουσιάζονται για τα ιστορικά μνημεία του τόπου μας και το που βρίσκονται αν έχετε σκοπό να τα επισκεφτείτε κατά την διαμονή σας στο Chorefto Camp σε ξενοδοχεία, ξενώνες, αρχοντικά και γιατί όχι και σε ενοικιαζόμενες κατοικίες. Αξιοσημείωτο είναι το εγκατελημένο μοναστήρι των Αγίων Ταξιαρχών που βρίσκεται σε απόσταση 2χλμ. περίπου από το Chorefto. (Υπάρχει και μονοπάτι)

Οδεύοντας πάλι προς το Χορευτό, σε εξακόσια μέτρα μετά τον “Άγιο Παντελεήμονα”, θα ιδούμε προς τη ΝΑ μεριά τις σκουροπράσινες σιλουέτες πολλών κυπαρισσιών και αναμεσά τους ένα λευκό οικοδόμημα. Εκεί είναι το μοναστήρι των Αγίων Ταξιαρχών ή τ' “Αί – Ταξιάρχη”, στη συνηθισμένη τοπική ονομασία. Για να το επισκεφτούμε, θα ακολουθήσουμε ένα κατηφορικό αγροτικό αυτοκινητόδρομο, που περνάει πρώτα απ' το “Μεγάλο Ρέμα” και συνεχίζει προς το μοναστήρι.

Όλη η απόσταση δεν ξεπερνάει το χιλιόμετρο. Φτάνοντας εκεί και βλέποντας τα υπολλείμματα των τοίχων, δεξιά, και το κομμάτι των σακάτικων κελιών, αριστερά, σχηματοποιούμε την εικόνα ενός μεγάλου και ακμαίου κάποτε μοναστηριού. Στο κέντρο του κτιριακού περίβολου είναι το Καθολικό, που στέκεται όρθιο – για πόσο άραγε; και μαρτυρεί τα περασμένα μεγαλεία αυτού του τόπου.

Απόσπασμα απο το βιβλίο του Νίκου Διαμαντάκου “ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΖΑΓΟΡΑΣ”

Περιοχή

Χορευτό, Παραλίες Αιγαίου

 

 Πήλιο με τις Μαγευτικές παραλίες και τα  χωριά

 

 

 

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Free xml sitemap generator

Terms of Use - Privacy Policy

ATM MACHINES
Ζαγορά
Άγιος Ιωάννης
Τσαγκαράδα
Πορταριά
Βόλος

 

   

 

Ο «Μουτζούρης», όπως λεγόταν κάποτε το τρενάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατµοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασµά του, είναι ένα τρένο-τουριστικό αξιοθέατο των χωριών του Πηλίου.

         

   

            

         

 

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς

είναι από τους αρχαιότερους συνεταιρισμούς, αφού ιδρύθηκε το 1916 από 199 Ζαγοριανούς. Το 1985 ο Συνεταιρισμός μπαίνει σε νεα φάση δράσης οργανωμένης εμπορικής επιχείρησης. Το εμπορικό σήμα κατοχυρώνεται και κάθε αυθεντικό μήλο Ζαγορίν φέρει το αυτοκόλλητο που το κάνει ξεχωριστό.