Μούρεσι Εκκλησίες Ξωκλήσια

Διαμονή Book on Line

Διακοπές Πήλιο - Pelion

Μούρεσι  Εκκλησίες Ξωκλήσια 

Εδω θα βρείτε εκκλησίες και ξωκλήσια στην περιοχή του Μουρεσίου.

  • Η Εκκλησία της Αγίας Τριάδας, ανακαινισμένη το 1776. Τρεις γιγαντιαίες φλαμουριές αγκαλιάζουν προστατευτικά την πλατεία και το θαυμάσιο μητροπολιτικό ναό της Αγίας Τριάδας. Αξιοθαύμαστη είναι η Αγία Τράπεζα. Όλες οι Πηλιορείτικες εκκλησίες είναι μνημεία μεγάλης τέχνης, με ξυλόγλυπτα τέμπλα, υστεροβυζαντινές εικόνες και πολύτιμα αντικείμενα. Οι περισσότερες από τις εικόνες ανακαινίσθηκαν πριν από μερικά χρόνια. Ορισμένες χρονολογούνται στο 18ο αιώνα
  • Η Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, χτισμένη το 1810 με δαπάνη ναυτικών. Το ξύλινο τέμπλο της φυλάσσεται στη νεότερη εκκλησία, που χτίστηκε το 1955 σε άλλη θέση
  • Η Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, χτισμένη το 1792
  • Τα ξωκλήσια του Προφήτη Ηλία και του Σταυρού
  • Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου 1744, με αξιόλογες αγιογραφίες του ζωγράφου Παγώνη να κοσμούν τους τοίχους, στην Nταμούχαρη.
  • Εξωκλήσι Αγίου Ιωάννη Προδρόμου

Περιοχή

Μούρεσι, Θέα Αιγαίο Πέλαγος

 

 Πήλιο με τις Μαγευτικές παραλίες και τα  χωριά

 

 

 

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Free xml sitemap generator

Terms of Use - Privacy Policy

ATM MACHINES
Ζαγορά
Άγιος Ιωάννης
Τσαγκαράδα
Πορταριά
Βόλος

 

   

 

Ο «Μουτζούρης», όπως λεγόταν κάποτε το τρενάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατµοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασµά του, είναι ένα τρένο-τουριστικό αξιοθέατο των χωριών του Πηλίου.

         

   

            

         

 

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς

είναι από τους αρχαιότερους συνεταιρισμούς, αφού ιδρύθηκε το 1916 από 199 Ζαγοριανούς. Το 1985 ο Συνεταιρισμός μπαίνει σε νεα φάση δράσης οργανωμένης εμπορικής επιχείρησης. Το εμπορικό σήμα κατοχυρώνεται και κάθε αυθεντικό μήλο Ζαγορίν φέρει το αυτοκόλλητο που το κάνει ξεχωριστό.