Κρυφό Σχολειό - Φακίστρα

Contact
Accommodation Book on Line

Description

Λίγο μετά την είσοδο της Τσαγκαράδας θα δείτε την ταμπέλα προς Μυλοπόταμο και στη συνέχεια τις ταμπέλες προς Φακίστρα όπου και αφήνετε το όχημά σας στο χώρο του parking.

Αριστερά απο το παρκινγκ της  Φακίστρα θα δείτε μια ταμπέλα προς κρυφό Σχολείο,  ακολουθείτε το μονοπάτι και περπατάτε στο χωματόδρομο που βρίσκεται κοντά στο μονοπάτι και ακολούθως μπαίνετε στο μονοπάτι που σας δείχνει η ταμπέλα.

Μία εντυπωσιακή και σύντομη διαδρομή είναι αυτή προς τη θαλασσοσπηλιά της Παναγιάς Μεγαλομάτας βόρεια της παραλίας της Φακίστρας στο ανατολικό Πήλιο. Το ξωκλήσι αυτό λειτουργούσε κατά τη περίοδο της Τουρκοκρατίας ως Κρυφό Σχολειό αφού βρίσκεται στο εσωτερικό του βράχου.

Περπατήσαμε τη πανέμορφη αυτή διαδρομή διάρκειας περίπου 15-20 λεπτών και την αποτυπώσαμε σε πολλά κλικ! Η διαδρομή όπως είπαμε δεν είναι μεγάλη αλλά αυτό που ίσως σας κουράσει είναι η απότομη κλίση του μονοπατιού. Ετσι κι αλλιώς καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα βρείτε και παγκάκια για μία σύντομη στάση ξεκούρασης. Το μόνο σημείο που θα σας δυσκολέψει λίγο είναι λίγο πριν φτάσετε, αλλά το ξύλινο ''κάγκελο'' δίπλα σας θα σας βοηθήσει.

Προμηθευτείτε νερό και σνακ καθώς η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Αξίζει να την εξερευνήσετε γιατί στη βόρεια πλευρά της υπάρχει η θαλασσοσπηλιά της Παναγίας της Μεγαλομάτας και λίγο πιο πάνω μία δεύτερη που είναι γνωστή ως «Κρυφό σχολειό».

Location

Fakistra, Aegean Sea Beaches

CONTACT INFORMATION

Free Information about Pelion

https://ilovepelion.gr

Pelion, Magnesia, Thessaly, Greece

ΤΗΛ. ++306947819381

E-mail us

Booking Traveller Review Awards 2023 Congratulations!

Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8