Καλαμάκι

Διαμονή Book on Line

Διακοπές Πήλιο - Pelion

Καλαμάκι Πηλίου ,

Στο Πήλιο των θρύλων και της ιστορίας, της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς όπου το καταπράσινο του βουνού σμίγει με το καταγάλανο της θάλασσας, δίνοντας μοναδικές εικόνες, χρώματα κι αρώματα, γεμίζοντας και ικανοποιώντας όλες τις αισθήσεις, το πανέμορφο Καλαμάκι , το χωριό της θρυλικής πέτρας του Πηλίου, έχει τη δική του ξεχωριστή θέση.

Σε απόσταση μόλις 32 χιλ. από τον Βόλο, και δέκα- δεκαπέντε λεπτών από τις Μηλιές, το Καλαμάκι ή Πρόπαν, όπως το λένε οι ντόπιοι, παίρνει πια τη δικιά του θέση, αυτή που δικαιούται χάρις στη μοναδικότητά του τοπίου του στις προτιμήσεις των επισκεπτών.

Για τον ευλογημένο αυτό τόπο μιλά η ιστορία του. Τον περιγράφει η ονομασία του.

Το όνομα Καλαμάκι το οφείλει στην ομώνυμη μοναδική σε ομορφιά παραλία, που απέχει περί τα 2 χιλ. από το κέντρο του χωριού, στην οποία αναβλύζει γάργαρο νερό από πηγή που βγαίνει ανάμεσα στα βράχια.

Τo δεύτερο όνομα Πρόπαν το οφείλει στο ότι είναι το χωριό που αντικρίζει Προ-παν τός, άλλου χωριού το Αιγαίο και τον ήλιο να ανατέλλει μέσα από αυτό.

Από εκεί εξορύσσεται η παραδοσιακή πέτρα Πηλίου - η γνωστή ως «πλάκα Πρόπαν» - από την οποία εκτός άλλων έχουν κατασκευαστεί και τα μοναστήρια του Αγίου Όρους καθώς και τα καλντερίμια όλου του Πηλίου.

Περιοχή

Καλαμάκι, Θέα Αιγαίο Πέλαγος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝIΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡIΕΣ

ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΠΗΛΙΟ

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ, 37001

ΤΗΛ. 6947 819381

E-mail us

Όροι χρήσης & Πολιτική απορρήτου

Booking Traveller Review Awards 2023 Congratulations!

Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8