Καλαμιές μετά Σουτραλί

Διακοπές Πήλιο - Pelion

Καλαμιές μετά Σουτραλί Αγριά , 

Η κολυμβητική ακτή Σουτραλί Αγριάς βρίσκεται στα ανατολικά παράλια του Όρμου Βόλου, στον ομώνυμο οικισμό. Η ακτή αποτελεί το παράλιο τμήμα ενός ανοιχτού κόλπου μήκους 1,8 χλμ. Η κολυμβητική ακτή έχει μήκος 350 μ., μέσο πλάτος 2 μ. και προσανατολισμό δυτικό. Η παράκτια ζώνη είναι τεχνητή και αποτελείται από σκυρόδεμα, ενώ ο θαλάσσιος πυθμένας είναι βραχώδης. Τα κολυμβητικά ύδατα στα πρώτα μέτρα έχουν κανονικό βάθος και η κλίση του πυθμένα είναι απότομη (η ισοβαθής των 5 μ. βρίσκεται σε απόσταση 40 μ. από την ακτή) Η παράκτια ζώνη είναι ισχυρά τροποποιημένη, καθώς η παράκτια ζώνη της έχει κρηπιδώματα. Η βλάστηση της είναι σποραδική και αποτελείται από αρμυρίκια. Η θαλάσσια βιοποικιλότητα περιλαμβάνει φαιοφύκη, μαλάκια (πεταλίδες) και εχινόδερμα (αχινοί). Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς μέσω ασφαλτοστρωμένου δρόμου (οδός Ηρώων Πολυτεχνείου) με ιδιωτικά και δημόσια μέσα μεταφοράς.

Η παραλία είναι οργανωμένη και διαθέτει υποδομές όπως ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους και καλάθια απορριμμάτων. Στο νότιο τμήμα υπάρχει ράμπα για την ανέλκυση και καθέλκυση μικρών σκαφών. Η κολύμβηση αποτελεί την κύρια δραστηριότητα επί της ακτής, ενώ στα κολυμβητικά της ύδατα αγκυροβολούν μικρά σκάφη. Ο μέγιστος αριθμός λουομένων εκτιμάται σε 100 άτομα.

Η άμεση περιοχή της κολυμβητικής ακτής είναι οικιστική με συνεχής δόμηση. Στα ανάντη διέρχεται ασφαλτοστρωμένος δρόμος, όπου παρόδια υπάρχουν τουριστικές εγκαταστάσεις (εστιατόρια και αναψυκτήρια) και κατοικίες. Η βλάστηση της άμεσης περιοχής αποτελείται από ελαιόδεντρα.

 

Πηγη: http://www.bathingwaterprofiles.gr/en/bathingprofiles/GRBW089105025

Περιοχή

Καλαμιές μετά Σουτραλί, Παραλίες Παγασητικού

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝIΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡIΕΣ

ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΠΗΛΙΟ

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ, 37001

ΤΗΛ. 6947 819381

E-mail us

Όροι χρήσης & Πολιτική απορρήτου