Δράκεια

Διακοπές Πήλιο - Pelion

Μια επίσκεψη στην Δράκεια

θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα. Επισκεφθείτε την πλατεία του χωριού, περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια του και θαυμάστε τα πυργόσπιτα, την πλούσια βλάστηση και τα τρεχούμενα νερά, τις μοναδικές αγιογραφίες του Παγώνη στο εκκλησσάκι του Αγίου Γεωργίου και το μουσείο στο αρχοντικό Τριανταφύλλου.

Ένα από τα αξιόλογα χωριά του Πηλίου για όποιο επισκέπτη θέλει να περάσει στιγμές ξεκούρασης και απομόνωσης μέσα στη φύση. Γνωστή για την πλούσια βλάστησή της και τις πολλές καστανιές που γεμίζουν και ομορφαίνουν το χωριό. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Πηλίου, έχει 600 κατοίκους σήμερα και απέχει μόλις 6χλμ από την παραλία της Αγριάς.

Η Δράκεια χτίστηκε από Ηπειρώτες μαστόρους της πέτρας που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή. Μαρτυρικό χωριό καθώς Το βράδυ της 17ης Δεκεμβρίου 1943 γερμανικά αποσπάσματα των Ες - Ες εισέβαλλαν στο χωριό συλλαμβάνοντας τους άνδρες του χωριού και την άλλη μέρα στις 18 Δεκεμβρίου του Αγ. Μοδέστου, εκτέλεσαν 118 από αυτούς.

Υπάρχουν τρεις παραδοσιακοί ξενώνες, αρκετά περιποιημένοι, με προσιτές τιμές για τους επισκέπτες. Επίσης απολαύστε το φαγητό στην κεντρική πλατεία, η οποία είναι από τις παλαιότερες στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου, και πιείτε τον καφέ σας στο παραδοσιακό καφενείο ή στην καφετέρια στην κάτω πλατεία. Επισκεφτείτε παλιά αρχοντικά όπως το αρχοντικό Τριανταφύλλου και θαυμάστε στο εσωτερικό του τοιχογραφίες του 18ου αιώνα , τις σκαλιστές πόρτες και τα ξυλόγλυπτα ταβάνια.

Ακόμη για αυτούς που λατρεύουν το πράσινο και την πεζοπορία, υπάρχει το μονοπάτι από τη Δράκεια μέχρι τα Χάνια καθώς και τα γραφικά πλακόστρωτα καλντερίμια του χωριού με τα τρεχούμενα νερά και την πλούσια βλάστηση τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να διασχίσουν. Αξίζει να επισκεφτείτε και το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα για την φανταστική διαδρομή μέχρι εκεί καθώς και την θέα που έχει εκεί.

Τέλειος προορισμός η Δράκεια για όποιον αγαπάει την αρμονία της φύσης και θέλει να συνδυάσει ηρεμία και ξέγνοιαστες διακοπές σε εξοχικές κατοικίες και παραδοσιακούς ξενώνες.

Περιοχή

Δράκεια, Θέα Παγασητικό Κόλπο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝIΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡIΕΣ

ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΠΗΛΙΟ

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ, 37001

ΤΗΛ. 6947 819381

E-mail us

Όροι χρήσης & Πολιτική απορρήτου

Booking Traveller Review Awards 2023 Congratulations!

Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8