Πορταριά | Τουριστικό θέρετρο

Διαμονή Book on Line

Διακοπές Πήλιο

 Η πανέμορφη Πορταριά

Υπήρξε το σημαντικότερο εμπορικό κέντρο των εικοσιτεσσάρων χωριών του Πηλίου.

Αρχόντισσα του Πηλίου, η πανέμορφη Πορταριά, είναι από τα πρώτα τουριστικά θέρετρα της χώρας μας. Απέχει 12 χλμ. από τον Βόλο και 13 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο, συνδυάζοντας έτσι και βουνό και θάλασσα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 650μ. με υπέροχη θέα προς τον Παγασητικό.

Ένας ιδανικός προορισμός για όλο τον χρόνο καθώς προσφέρει την ηρεμία της εξοχής αλλά και την απόλαυση της ομορφιάς της φύσης. Η διαμονή στη Πορταριά θα σας μείνει αξέχαστη λόγω της ζεστής φιλοξενίας των κατοίκων και ιδιαίτερα αν επιλέξετε κάποιο από τα πανέμορφα παραδοσιακά καταλύματα του χωριού.

Ο επισκέπτης της μπορεί να περιηγηθεί στις φυσικές καλλονές της, όπως το «Μονοπάτι των Κενταύρων», τον μικρό καταρράκτη του Κάραβου ,του οποίου τα νερά προέρχονται από την πηγή Μάνα που βρίσκεται λίγο ψηλότερα, να περπατήσει στα «καλντερίμια» τα περιτριγυρισμένα από ολάνθιστες αυλές, να θαυμάσει από τους Ταξιάρχες τον Παγασητικό, να προσκυνήσει στις βυζαντινές εκκλησίες της, να ξεναγηθεί στα παλιά μοναστήρια. Τα πολυάριθμα πέτρινα αναστηλωμένα αρχοντικά αποτελούν πραγματικό στολίδι και δείχνουν τον τρόπο που έζησε η Πορταριά μέσα στο χρόνο.

Η ακμή της προήλθε κυρίως χάρη στη μεταξοκαλλιέργια και το εμπόριο καθώς η Πορταριά υπήρξε το σημαντικότερο εμπορικό κέντρο του Πηλίου. Ένα από τα σημαντικότερα αρχοντικά είναι και το Αθανασάκειο Νηπιαγωγείο το οποίο λειτούργησε ως πρώτο στην Ελλάδα.

Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του χωριού αποτελούν επίσης οι καλοδιατηρημένες εκκλησίες και τα μοναστήρια.

Μια από αυτές είναι η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην πλατεία του χωριού η οποία χαρακτηρίζεται για τις ιδιαίτερες ανάγλυφες παραστάσεις στο εσωτερικό της, το εκκλησάκι της Παναγίας της Πορταρέας με τοιχογραφίες του 16ου αιώνα στο οποίο οφείλεται και η ονομασία της περιοχής αλλά και τέλος το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να ενημερωθεί για τις παραδόσεις του χωριού μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Πορταριά όλο το χρόνο όπως τον Αύγουστο όπου γίνεται αναπαράσταση του παραδοσιακού Πηλιορείτικου γάμου και πλήθος επισκεπτών σπεύδει να το παρακολουθήσει.

Περιοχή

Πορταριά, Θέα Παγασητικό Κόλπο

 

 

 

Μαγευτικές εξωτικές

 

παραλίες και  χωριά

 

 

 

   

         

 

 

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝIΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡIΕΣ

ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΠΗΛΙΟ

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ, 37001

ΤΗΛ. 6947 819381

E-mail us

Όροι χρήσης & Πολιτική απορρήτου

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Free xml sitemap generator

Terms of Use - Privacy Policy

ATM MACHINES
Ζαγορά
Άγιος Ιωάννης
Τσαγκαράδα
Πορταριά
Βόλος

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Νοσοκομείο Βόλου-24213-51000
Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου-24210-76850
Κέντρο Υγείας Ζαγοράς-24260-22222
Περιφερειακό Ιατρείο Κισσού-2426031210
Περιφερειακό Ιατρείο Τσαγκαράδας-2426049208
Περιφερειακό Ιατρείο Πορταρίας-2421099106 
Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας-24210-76995 
Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορας-2426022529