Πουρί

Διαμονή Book on Line

Διακοπές Πήλιο - Pelion

Το πουρί Πηλίου

βρίσκεται στη βορειανατολική πλευρά του Πηλίου, στο τέρμα του αμαξωτού δρόμου και σε απόσταση 50χλμ από το Βόλο. Ο δρόμος περνάει πρώτα από τη Ζαγορά, συνεχίζει βόρεια και σε 6χλμ καταλήγει στο Πουρί. Είναι ασφαλτοστρωμένος και χαραγμένος στη γραμμή του παλιού καλντιριμιού, που ένωνε τα δύο χωριά. Διέρχεται ανάμεσα από κτήματα με μηλιές και από μέρη με άγρια βλάστηση.

Το Πουρί ή Πολύδροσο ή Μπαλκόνι του Πηλίου  δεσπόζει στην ραχοκοκαλιά του βουνού ατενίζοντας απο εκεί τις παραλίες του Οβριού εως της Νταμούχαρης να ξεδιπλώνονται στις δαντελώτες ακρογιαλιές. Τα Σποραδονήσια αλλά και η Χαλκιδική είναι ένα ακόμα υπέροχο θέαμα που προσφέρει αυτό το μικρό αλλά επίγιεο μέρος κατά τις έναστρες νύχτες του. 

 Για τους λάτρεις των εναλλακτικών δραστηριοτήτων ο Καλοκαρινός καταράχτης η Μεγαλόβραχος με 100 και πάνω μέτρα ύψος ο μεγαλύτερος στο Πήλιο προσφέρεται για κατάβαση απο ειδικά οργανωμένες ομάδες Canyoning. Για την διαμονή σας στο Πουρί προφέρεται μια σειρά από καταλύμματα όπως Αρχοντικά, Παραδοσιακοί Ξενώνες και Ενοικιαζόμενα Δωμάτια αλλά και αυτόνομες κατοικίες. Το παραδοσιακό καφενείο Πολύδροσο με τις σπιτικές γεύσεις της Άννας προσφέρει ντόπιο τσίπουρο και σπιτικούς μεζέδες όλη μέρα καθώς και φρεσκοψημένο καφέ στην αγκαλιά του αιωνόνβιου Πλάτανου.

Περιοχή

Πουρί, Θέα Αιγαίο Πέλαγος

Video

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝIΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡIΕΣ

ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΠΗΛΙΟ

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ, 37001

ΤΗΛ. 6947 819381

E-mail us

Όροι χρήσης & Πολιτική απορρήτου