Τρίκερι

Διαμονή Book on Line

Διακοπές Πήλιο - Pelion

Τρίκερι Πηλίου

ένα δείγμα της πολυμορφίας του Πηλίου, με όλα τα χαρακτηριστικά ενός νησιώτικου οικισμού. Υψώνεται στην κορυφή του όρους Τισσαίο και ξεδιπλώνεται στις αμμουδιές και τα καταγάλανα νερά του Παγασητικού και Αιγαίου.

Τα λιθόστρωτα καλντερίμια οδηγούν τους επισκέπτες στις περίφημες εκκλησίες του, στα μοναστήρια και στους πύργους του που στέκονται εκεί για αιώνες. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκκλησίες του Αγ. Αθανασίου και της Αγ. Τριάδας όπου υπάρχει θρόνος του Ναπολέοντα.

Αρχοντικά των οποίων διατηρούνται μέχρι σήμερα και δεσπόζουν στα στενά καλντερίμια του χωριού. Ζωντανή διατηρείται ακόμα η παράδοση, που θέλει τις γυναίκες του χωριού να φορούν την τοπική ενδυμασία στις γιορτές και τα πολλά πανηγύρια, που πραγματοποιούνται από όλους τους κατοίκους του χωριού με τρελό κέφι, κρασί, παραδοσιακή μουσική και τοπικοί χοροί έτσι ώστε το γλέντι να κρατάει μέχρι το ξημέρωμα. Τα πανηγύρια δεν οφείλονταν μόνο στις γιορτές των εκκλησιών, αλλά και στους γάμους.

Έθιμο αποτελεί το γλέντι που ακολουθεί μετά από τις γαμήλιες τελετές, όπου όλοι οι συγχωριανοί και κάτοικοι του χωριού συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία και με την συνοδεία ζωντανής μουσικής και κρασιού χορεύουν το ζευγάρι μέχρι το πρωί.

Οι κάτοικοι ήταν ψαράδες, σφουγγαράδες, και τολμηροί καπεταναίοι και γι' αυτό οι περισσότερες οικογένειες ζούσαν μόνο από την θάλασσα καθώς δεν υπήρχαν άλλες ασχολίες.

Πλακόστρωτα καλντερίμια για όσους αγαπούν την πεζοπορία ενώνουν το Τρίκερι με τις Κόττες και την Αγία Κυριακή.

Εάν προτιμάτε το κολύμπι τότε είναι μοναδική ευκαιρία να επισκεφτείτε τον Αλογόπορο, μια παραλία με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Επίσης αξιοσημείωτο είναι και το νησάκι Παλιό Τρίκερι, απέχει μόλις λίγα μέτρα από το χωριό και μπορείτε να το επισκεφτείτε παίρνοντας θαλάσσιο ταξί. Στην κεντρική πλατεία μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας και τον καφέ σας, κάτω από τα μεγάλα πλατάνια, στις μικρές ταβερνούλες και τις ωραίες καφετέριες με άψογη εξυπηρέτηση.

Ένα πανέμορφο γραφικό χωριό όπου κρατά τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου, ένα ιδανικό μέρος για αξέχαστες διακοπές και ένας επίγειος παράδεισος έτοιμος να δεχτεί και να φιλοξενήσει πολλούς επισκέπτες.

Περιοχή

Τρίκερι, Θέα Αιγαίο Πέλαγος

 

 Πήλιο με τις Μαγευτικές παραλίες και τα  χωριά

 

 

 

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Free xml sitemap generator

Terms of Use - Privacy Policy

ATM MACHINES
Ζαγορά
Άγιος Ιωάννης
Τσαγκαράδα
Πορταριά
Βόλος

 

   

 

Ο «Μουτζούρης», όπως λεγόταν κάποτε το τρενάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατµοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασµά του, είναι ένα τρένο-τουριστικό αξιοθέατο των χωριών του Πηλίου.

         

   

            

         

 

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς

είναι από τους αρχαιότερους συνεταιρισμούς, αφού ιδρύθηκε το 1916 από 199 Ζαγοριανούς. Το 1985 ο Συνεταιρισμός μπαίνει σε νεα φάση δράσης οργανωμένης εμπορικής επιχείρησης. Το εμπορικό σήμα κατοχυρώνεται και κάθε αυθεντικό μήλο Ζαγορίν φέρει το αυτοκόλλητο που το κάνει ξεχωριστό.