Ξουρίχτι | Πήλιο

Διαμονή Book on Line

Διακοπές Πήλιο

Το Ξoυρίχτι ,

ένα μικρό πανέμορφο χωριό του ΒΑ Πηλίου και βρίσκεται απέναντι από την αρχοντική Τσαγκαράδα.

Το Ξουρίχτι είναι ένα πράσινο χωριό με πολλά περιβόλια και κήπους. Στα υψώματα του χωριού βρίσκεται το σταυροδρόμι τριών μονοπατιών που οδηγούν στις Μηλιές, στα Χάνια και στα ψηλώματα της Τσαγκαράδας. Το καλντερίμι που συνδέει το Ξουρίχτι με την Τσαγκαράδα μέσα από το φαράγγι περνάει τον Μυλοπόταμο σε ένα σημείο σκιερό με άγρια ομορφιά.

Ο δρόμος που οδηγεί στο Ξουρίχτι από την διασταύρωση Μηλεών-Τσαγκαράδας είναι φιδωτός, με αρκετές κλειστές στροφές και στενά γεφυράκια. Αριστερά του ορθώνεται επιβλητικά το βουνό, και δεξιά ανοίγονται ρηχές ρεματιές και χαράδρες με κύριο στοιχείο την κυριαρχία του πράσινου. Πλησιάζοντας όμως το Ξουρίχτι, η πέτρα και ο βράχος κερδίζουν έδαφος κι ο δρόμος πλευροκοπείται από πανύψηλα κι απόκρημνα βραχώδη τείχη στ’ αριστερά και βαθιά φαράγγια προς την θάλασσα. Το τοπίο αναδύει μια μυστηριακή μεγαλοπρέπεια που εμπνέει συναισθήματα δέους. Όμως καθώς το μάτι κινείται από το βουνό προς τον θαλάσσιο ορίζοντα, η αγριάδα του βραχώδους τοπίου γλυκαίνει χάρις στην ήμερη παρουσία των λιόδεντρων που φύονται στα χαμηλώματα κατά μήκος της ακτής. Το δέος δίνει την θέση του σ’ ένα αίσθημα γαλήνης και ειρήνης καθώς το μάτι αντικρίζει την ήρεμη ομορφιά του Λιμνιώνα, την παραλία του Ξουριχτιού με την χρυσή αμμουδιά και τα σμαραγδένια νερά, που, ανέγγιχτη ακόμα από ανθρώπινες παρεμβάσεις, παραμένει αγνή.

Την 4η Ιουλίου 2009 απέκτησε το δικό του Θέατρο στο Δήμο Μουρεσίου, το «Ανοιχτό Θέατρο Ξουριχτίου», ένα θέατρο που χαίρει μοναδικού κάλλους, 1000 θέσεων με μοναδική ακουστική και αρκετά μεγάλη σκηνή παρέχοντας έναν ιδιαίτερα ευρύ χώρο για την πραγματοποίηση θεαματικών παραστάσεων...

Περιοχή

Ξουρύχτι, Θέα Αιγαίο Πέλαγος

Video

 

 

 

Μαγευτικές εξωτικές

 

παραλίες και  χωριά

 

 

 

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς

είναι από τους αρχαιότερους συνεταιρισμούς, αφού ιδρύθηκε το 1916 από 199 Ζαγοριανούς. Το 1985 ο Συνεταιρισμός μπαίνει σε νεα φάση δράσης οργανωμένης εμπορικής επιχείρησης. Το εμπορικό σήμα κατοχυρώνεται και κάθε αυθεντικό μήλο Ζαγορίν φέρει το αυτοκόλλητο που το κάνει ξεχωριστό.

   

 

Ο «Μουτζούρης», όπως λεγόταν κάποτε το τρενάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατµοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασµά του, είναι ένα τρένο-τουριστικό αξιοθέατο των χωριών του Πηλίου.

         

   

            

         

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝIΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡIΕΣ

ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΠΗΛΙΟ

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ, 37001

ΤΗΛ. 6947 819381

E-mail us

Όροι χρήσης & Πολιτική απορρήτου

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Free xml sitemap generator

Terms of Use - Privacy Policy

ATM MACHINES
Ζαγορά
Άγιος Ιωάννης
Τσαγκαράδα
Πορταριά
Βόλος

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Νοσοκομείο Βόλου-24213-51000
Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου-24210-76850
Κέντρο Υγείας Ζαγοράς-24260-22222
Περιφερειακό Ιατρείο Κισσού-2426031210
Περιφερειακό Ιατρείο Τσαγκαράδας-2426049208
Περιφερειακό Ιατρείο Πορταρίας-2421099106 
Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας-24210-76995 
Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορας-2426022529