Κρυφό Σχολειό - Φακίστρα

Διαμονή Book on Line

Διακοπές Πήλιο - Pelion

Λίγο μετά την είσοδο της Τσαγκαράδας θα δείτε την ταμπέλα προς Μυλοπόταμο και στη συνέχεια τις ταμπέλες προς Φακίστρα όπου και αφήνετε το όχημά σας στο χώρο του parking.

Αριστερά απο το παρκινγκ της  Φακίστρα θα δείτε μια ταμπέλα προς κρυφό Σχολείο,  ακολουθείτε το μονοπάτι και περπατάτε στο χωματόδρομο που βρίσκεται κοντά στο μονοπάτι και ακολούθως μπαίνετε στο μονοπάτι που σας δείχνει η ταμπέλα.

Μία εντυπωσιακή και σύντομη διαδρομή είναι αυτή προς τη θαλασσοσπηλιά της Παναγιάς Μεγαλομάτας βόρεια της παραλίας της Φακίστρας στο ανατολικό Πήλιο. Το ξωκλήσι αυτό λειτουργούσε κατά τη περίοδο της Τουρκοκρατίας ως Κρυφό Σχολειό αφού βρίσκεται στο εσωτερικό του βράχου.

Περπατήσαμε τη πανέμορφη αυτή διαδρομή διάρκειας περίπου 15-20 λεπτών και την αποτυπώσαμε σε πολλά κλικ! Η διαδρομή όπως είπαμε δεν είναι μεγάλη αλλά αυτό που ίσως σας κουράσει είναι η απότομη κλίση του μονοπατιού. Ετσι κι αλλιώς καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα βρείτε και παγκάκια για μία σύντομη στάση ξεκούρασης. Το μόνο σημείο που θα σας δυσκολέψει λίγο είναι λίγο πριν φτάσετε, αλλά το ξύλινο ''κάγκελο'' δίπλα σας θα σας βοηθήσει.

Προμηθευτείτε νερό και σνακ καθώς η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Αξίζει να την εξερευνήσετε γιατί στη βόρεια πλευρά της υπάρχει η θαλασσοσπηλιά της Παναγίας της Μεγαλομάτας και λίγο πιο πάνω μία δεύτερη που είναι γνωστή ως «Κρυφό σχολειό».

Περιοχή

Φακίστρα, Παραλίες Αιγαίου

 

 Πήλιο με τις Μαγευτικές παραλίες και τα  χωριά

 

 

 

   

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς

είναι από τους αρχαιότερους συνεταιρισμούς, αφού ιδρύθηκε το 1916 από 199 Ζαγοριανούς. Το 1985 ο Συνεταιρισμός μπαίνει σε νεα φάση δράσης οργανωμένης εμπορικής επιχείρησης. Το εμπορικό σήμα κατοχυρώνεται και κάθε αυθεντικό μήλο Ζαγορίν φέρει το αυτοκόλλητο που το κάνει ξεχωριστό.

 

Ο «Μουτζούρης», όπως λεγόταν κάποτε το τρενάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατµοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασµά του, είναι ένα τρένο-τουριστικό αξιοθέατο των χωριών του Πηλίου.

         

   

            

         

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝIΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡIΕΣ

ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΠΗΛΙΟ

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ, 37001

ΤΗΛ. 6947 819381

E-mail us

Όροι χρήσης & Πολιτική απορρήτου

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Free xml sitemap generator

Terms of Use - Privacy Policy

ATM MACHINES
Ζαγορά
Άγιος Ιωάννης
Τσαγκαράδα
Πορταριά
Βόλος

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Νοσοκομείο Βόλου-24213-51000
Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου-24210-76850
Κέντρο Υγείας Ζαγοράς-24260-22222
Περιφερειακό Ιατρείο Κισσού-2426031210
Περιφερειακό Ιατρείο Τσαγκαράδας-2426049208
Περιφερειακό Ιατρείο Πορταρίας-2421099106 
Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας-24210-76995 
Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορας-2426022529