Άγιος Λαυρέντιος

Διακοπές Πήλιο - Pelion

Άγιος Λαυρέντιος

ένα από τα μοναδικά αρχαιότερα χωριά του Πηλίου, με το όνομα του οποίου δόθηκε από το ομώνυμο βυζαντινό μοναστήρι, λίγο έξω από το χωριό, που χρονολογείται από το (1378) και ιδρύθηκε από τον όσιο Λαυρέντιο που ήρθε στην περιοχή προερχόμενος από το Άγιο Όρος.

Είναι ένα ορεινό παραδοσιακό χωριό σε απόσταση 20 χλμ από το Βόλο και σε 600μ υψόμετρο. Είναι πολύ γνωστό για τα επιβλητικά αρχοντικά του όπως του Σήνη, του Κανταρτζή και του Γκλανάνη. Επίσης αξιοσημείωτα είναι και τα γραφικά του καλντερίμια καθώς προσφέρονται για ένα αναζωογονητικό περπάτημα.

Στις 15-16 Αυγούστου τελείται πανελλήνιο προσκύνημα, κατά το οποίο συρρέουν οι πιστοί για να προσκυνήσουν την κάρα του Αγίου Αποστόλου του Νέου.

Επίσης, το τρίτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου συγκεντρώνονται όλοι οι κάτοικοι του χωριού στην κεντρική πλατεία, όπου διοργανώνεται η γιορτή κρασιού με τοπικούς χορούς και τραγούδια.

Εάν η διαμονή σας θέλετε να σας μείνει αξέχαστη τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το Παλιό Ελαιοτριβείο, ένα κτίσμα του 19ου αιώνα το οποίο μετατράπηκε με πολύ μεράκι και μαστοριά σε ένα πολυτελή ξενώνα διατηρώντας όλα τα παραδοσιακά στοιχεία του αρχικού πέτρινου κτιρίου.

Το "Παλιό Ελαιοτριβείο" βρίσκεται δίπλα σ' ένα κελαρυστό ποταμάκι. Ολόκληρο το χωριό, είναι ένα μνημείο Πηλιορείτικης Τέχνης με θαυμάσια κτίρια, βρύσες και καλντερίμια. Μέσα από ένα τοπίο που εναλλάσσεται διαρκώς χωρίς να κουράζει, αξίζει τον κόπο να ακολουθήσετε τα μονοπάτια προς τη Δράκεια και τα Χάνια.

Περιοχή

Άγιος Λαυρέντιος, Θέα Παγασητικό Κόλπο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝIΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡIΕΣ

ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΠΗΛΙΟ

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ, 37001

ΤΗΛ. 6947 819381

E-mail us

Όροι χρήσης & Πολιτική απορρήτου

Booking Traveller Review Awards 2023 Congratulations!

Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8