Άγιος Λαυρέντιος - ορεινό παραδοσιακό

Διακοπές Πήλιο - Pelion

Άγιος Λαυρέντιος

ένα από τα μοναδικά αρχαιότερα χωριά του Πηλίου, με το όνομα του οποίου δόθηκε από το ομώνυμο βυζαντινό μοναστήρι, λίγο έξω από το χωριό, που χρονολογείται από το (1378) και ιδρύθηκε από τον όσιο Λαυρέντιο που ήρθε στην περιοχή προερχόμενος από το Άγιο Όρος.

Είναι ένα ορεινό παραδοσιακό χωριό σε απόσταση 20 χλμ από το Βόλο και σε 600μ υψόμετρο. Είναι πολύ γνωστό για τα επιβλητικά αρχοντικά του όπως του Σήνη, του Κανταρτζή και του Γκλανάνη. Επίσης αξιοσημείωτα είναι και τα γραφικά του καλντερίμια καθώς προσφέρονται για ένα αναζωογονητικό περπάτημα.

Στις 15-16 Αυγούστου τελείται πανελλήνιο προσκύνημα, κατά το οποίο συρρέουν οι πιστοί για να προσκυνήσουν την κάρα του Αγίου Αποστόλου του Νέου.

Επίσης, το τρίτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου συγκεντρώνονται όλοι οι κάτοικοι του χωριού στην κεντρική πλατεία, όπου διοργανώνεται η γιορτή κρασιού με τοπικούς χορούς και τραγούδια.

Εάν η διαμονή σας θέλετε να σας μείνει αξέχαστη τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το Παλιό Ελαιοτριβείο, ένα κτίσμα του 19ου αιώνα το οποίο μετατράπηκε με πολύ μεράκι και μαστοριά σε ένα πολυτελή ξενώνα διατηρώντας όλα τα παραδοσιακά στοιχεία του αρχικού πέτρινου κτιρίου.

Το "Παλιό Ελαιοτριβείο" βρίσκεται δίπλα σ' ένα κελαρυστό ποταμάκι. Ολόκληρο το χωριό, είναι ένα μνημείο Πηλιορείτικης Τέχνης με θαυμάσια κτίρια, βρύσες και καλντερίμια. Μέσα από ένα τοπίο που εναλλάσσεται διαρκώς χωρίς να κουράζει, αξίζει τον κόπο να ακολουθήσετε τα μονοπάτια προς τη Δράκεια και τα Χάνια.

Περιοχή

Άγιος Λαυρέντιος, Θέα Παγασητικό Κόλπο

 

 Πήλιο με τις Μαγευτικές παραλίες και τα  χωριά

 

 

 

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Free xml sitemap generator

Terms of Use - Privacy Policy

ATM MACHINES
Ζαγορά
Άγιος Ιωάννης
Τσαγκαράδα
Πορταριά
Βόλος

 

   

 

Ο «Μουτζούρης», όπως λεγόταν κάποτε το τρενάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατµοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασµά του, είναι ένα τρένο-τουριστικό αξιοθέατο των χωριών του Πηλίου.

         

   

            

         

 

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς

είναι από τους αρχαιότερους συνεταιρισμούς, αφού ιδρύθηκε το 1916 από 199 Ζαγοριανούς. Το 1985 ο Συνεταιρισμός μπαίνει σε νεα φάση δράσης οργανωμένης εμπορικής επιχείρησης. Το εμπορικό σήμα κατοχυρώνεται και κάθε αυθεντικό μήλο Ζαγορίν φέρει το αυτοκόλλητο που το κάνει ξεχωριστό.