Μακρινίτσα | Πήλιο

Διαμονή Book on Line

Διακοπές Πήλιο

Μακρινίτσα  , το μπαλκόνι του Πηλίου.

Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς οικισμούς με αρχοντικά και σπίτια που μοιάζουν να κρέμονται σαν στολίδια στην καταπράσινη πλαγιά. Είναι κτισμένη κλιμακωτά στην πλαγιά του βουνού όπου το χαμηλότερο σημείο της έχει υψόμετρο 350μ και το υψηλότερο 750μ. Απέχει 17 χλμ από τον Βόλο. Ένα νούμερο απατηλό όμως, διότι όταν ο επισκέπτης της πόλης κοιτάξει προς το βουνό, ο ορίζοντάς του ανοίγει προς τα πάνω και η ματιά του αγκαλιάζει την Μακρυνίτσα κουρνιασμένη στην απότομη πλαγιά του βουνού να στέκεται ακοίμητος βιγλάτορας πάνω από την πόλη.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Μακρινίτσα διατήρησε αναλλοίωτο το παραδοσιακό της χρώμα στο πέρασμα του χρόνου.Μισής ώρας οδήγηση και ένας απολαυστικός περίπατος μέσα από τον στενό πεζόδρομο θα φέρουν τον επισκέπτη στην κεντρική πλατεία του χωριού στην οποία μπορείτε να απολαύστε τον καφέ σας αγναντεύοντας την πανοραμική θέα προς το Βόλο και τον Παγασητικό, όπου φαντάζουν τα νερά του Παγασητικού πότε ασημένια και πότε χρυσαφένια σαν ένας τεράστιος καθρέφτης στην αγκαλιά του κάδρου του Πηλίου.

Επίσης, στον τοίχο του καφενείου της πλατείας θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μια τοιχογραφία του ζωγράφου Θεόφιλου με τίτλο «Μάχη στην Κρύα Βρύση». Μινιατούρα της Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής αποτελεί το πετρόχτιστο εκκλησάκι του Άη - Γιάννη του Προδρόμου (1800) στην πλατεία της Μακρινίτσας.

Δίπλα η ιδιόρρυθμη κρήνη “το Αθάνατο νερό” στην οποία καταλήγουν όλα τα γραφικά λιθόστρωτα καλντερίμια του χωριού, που προσφέρονται για περιπάτους ανάμεσα στα παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια και τα πανέμορφα καλοδιατηρημένα αρχοντικά παραδοσιακής Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Ανάμεσα στα αναπαλαιωμένα αρχοντικά υπάρχουν και κάποια γνωστών οικογενειών όπως το αρχοντικό Τόπαλη όπου στεγάζεται το Λαογραφικό μουσείο –αναπαράσταση αρχοντικού με πλήρη οικιακό εξοπλισμό, εικόνες, κοσμήματα, ενδυμασίες, φιρμάνια, βιβλία, εργαλεία, αρχεία της κοινότητας, λάβαρα, λίθινες προτομές και όπλα.

Πολλά από τα παλιά αρχοντικά λειτουργούν ως ξενώνες προσφέροντας στους επισκέπτες τους άνετη διαμονή σε ένα περιβάλλον όπου το παρελθόν ζει και αποκαλύπτει πτυχές και εικόνες άλλων εποχών. Η επίσκεψη είναι νομοτελειακά αναπόφευκτη και η ανταμοιβή μοναδική, ανεπανάληπτη. Αν κάποιος σχεδίαζε τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες, οπωσδήποτε θα περιλάμβανε την Μακρυνίτσα σαν τόπο επίσκεψης.

Περιοχή

Μακρινίτσα, Θέα Παγασητικό Κόλπο

Λεπτομέριες προβολής

Επισκέπτης 15368

ΔΙΑΜΟΝΗ

Αρχοντικό με 7 δωμάτια, Αυτή η βίλα διαθέτει έξι ι...
Τηλ. 00..........show
Διαμονή Book on Line

Booking.com
Το Αρχοντικό Πάντου , στην Πορταριά Πηλίου χρονο...
Τηλ. 24..........show
Διαμονή Book on Line
Ανηφορίζοντας από τον Βόλο προς την όμορφη Πορταρι...
Διαμονή Book on Line
Το «Αλεξάνδρας» Διαμέρισμα βρίσκεται στο Βόλο κοντ...
Τηλ. 69..........show
Διαμονή Book on Line

Booking.com
Κορώπη Βίλες. Κορώπη διαμονή, βίλες, διαμερίσματα....
Τηλ. 00..........show
Διαμονή Book on Line

Booking.com

 

 

 

Μαγευτικές εξωτικές

 

παραλίες και  χωριά

 

 

 

   

         

 

 

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝIΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡIΕΣ

ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΠΗΛΙΟ

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ, 37001

ΤΗΛ. 6947 819381

E-mail us

Όροι χρήσης & Πολιτική απορρήτου

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Free xml sitemap generator

Terms of Use - Privacy Policy

ATM MACHINES
Ζαγορά
Άγιος Ιωάννης
Τσαγκαράδα
Πορταριά
Βόλος

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Νοσοκομείο Βόλου-24213-51000
Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου-24210-76850
Κέντρο Υγείας Ζαγοράς-24260-22222
Περιφερειακό Ιατρείο Κισσού-2426031210
Περιφερειακό Ιατρείο Τσαγκαράδας-2426049208
Περιφερειακό Ιατρείο Πορταρίας-2421099106 
Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας-24210-76995 
Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορας-2426022529