Πινακάτες

Διαμονή Book on Line

Διακοπές Πήλιο - Pelion

Οι Πινακάτες Πηλίου

ολοκληρώνουν το μαγευτικό σύνολο των διάσπαρτων χωριών του Πηλίου.

Πρόκειται για ένα αυθεντικό παραδοσιακό χωριό σε υψόμετρο 560μ και απέχει 27χλμ ανατολικά από τον Βόλο.

Τα πανέμορφα τοπία, η εξαιρετική θέα στον Παγασητικό κόλπο και η Πηλιορείτικη ατμόσφαιρα χαρίζουν στον επισκέπτη την ψευδαίσθηση συμμετοχής σε ένα παραμύθι ζεστής φιλοξενίας.

Τα πλακόστρωτα καλντερίμια οδηγούν σε φυσικά μονοπάτια, παραδοσιακές αυλές και αρχοντικά. Πολλά από τα παλιά κτίρια και αρχοντικά έχουν ανακαινιστεί και τώρα πλέον είναι κατοικίες και καταλύματα, εστιατόρια και καφενεία.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού μια δροσερή ατμόσφαιρα, που προέρχεται από τα φύλλα του 500 ετών γέρου πλάτανου, προσφέρεται για φαγητό, ντόπια κρασιά και τσίπουρα στο φυσικό και ήσυχο περιβάλλον που επικρατεί. Επίσης, στην πλατεία του χωριού μπορείτε να επισκεφτείτε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και την περίφημη βρύση με τις λεοντοκεφαλές, χτισμένη από το 1894.

Βασική απασχόληση των κατοίκων αποτελούν τα αγροτικά στολίδια του χωριού, οι ελαιώνες και τα αμπέλια που απλώνονται νότια και προς τη θάλασσα, και πιο ψηλά στο βουνό οι μηλιές και οι ήμερες καστανιές. Μια ευκαιρία για αξέχαστη περιπέτεια είναι το Τρενάκι του Πηλίου, το οποίο κάνει στάση στον οικισμό Ογλάς και έτσι θα μπορέσετε να θαυμάσετε όλο το καταπράσινο τοπίο του Πηλίου. Γλέντι και τρελό κέφι με ντόπια εδέσματα, τσίπουρο και κρασί συνοδεύουν τα πανηγύρια του Αγίου Δημητρίου στις 20 Αυγούστου και του Αγίου Αθανασίου στις 2 Μαΐου.

Περιοχή

Πινακάτες, Θέα Παγασητικό Κόλπο

 

 Πήλιο με τις Μαγευτικές παραλίες και τα  χωριά

 

 

 

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Free xml sitemap generator

Terms of Use - Privacy Policy

ATM MACHINES
Ζαγορά
Άγιος Ιωάννης
Τσαγκαράδα
Πορταριά
Βόλος

 

   

 

Ο «Μουτζούρης», όπως λεγόταν κάποτε το τρενάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατµοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασµά του, είναι ένα τρένο-τουριστικό αξιοθέατο των χωριών του Πηλίου.

         

   

            

         

 

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς

είναι από τους αρχαιότερους συνεταιρισμούς, αφού ιδρύθηκε το 1916 από 199 Ζαγοριανούς. Το 1985 ο Συνεταιρισμός μπαίνει σε νεα φάση δράσης οργανωμένης εμπορικής επιχείρησης. Το εμπορικό σήμα κατοχυρώνεται και κάθε αυθεντικό μήλο Ζαγορίν φέρει το αυτοκόλλητο που το κάνει ξεχωριστό.